Kapří hranolky

SEZNAM SUROVIN

- 600 g kapřích filet

- sůl, sladká paprika, česnek, mletý kmín, slaná sójová omáčka

- hladká mouka

- škrobová moučka

- olej na smažení

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

Filety z vykostěného kapra nakrájejte na delší tenké kousky - hranolky. Ty potom osolte, vetřete do nich lisovaný česnek, koření a sojovou omáčku a nechte je odležet.

Kousky kapra obalte v hladké mouce smíchané s trochou papriky a škrobovou moučkou a smažte je v rozpáleném oleji. Usmažené nechte chvilku okapat v sítu nebo na papírové utěrce a podávejte. Je vhodné doplnit je studenou omáčkou například kysanou smetanou s křenem a podobně.

Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, do které vmícháte vařené kysané zelí a osmaženou cibulku čili kočičák nebo též lepenici. Můžeme podávat pouze se zeleninou a bagetou.

 

KALENDÁŘ AKCÍ

«PROSINEC»
POÚTSTČTSONE
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

OBLÍBENÝ RECEPT

Magazín