Candát na grilu s citronovým máslem

SEZNAM SUROVIN

- candát – filety

- mořská sůl, limetka,

- máta, rozmarýn, bazalka – čerstvé

- olivový olej

- koření na sladkovodní ryby

- bílý pepř

- bílé víno

Citronové máslo:

- máslo

- citronová šťáva

- citronová kůra

- mořská sůl

- sekaná petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Omyté candátí filety osušíme v utěrce, osolíme mořskou solí, pokapeme limetkou. V kořenovém hmoždíři utlučeme s olivovým olejem čerstvý rozmarýn s mátou a bazalkou. Takto utřená směs s přidáním rybího koření a bílého vína se rozetře na candátí filety a nechá se v chladu asi dvě hodiny odležet. Na grilu zprudka opečeme candátí steaky. Utřeme máslo se zbytkem ingrediencí, poté necháme ztuhnout. Na každý hotový filet ukrojíme plátek citronového másla, který necháme samovolně rozpustit.

 

KALENDÁŘ AKCÍ

«ÚNOR»
POÚTSTČTSONE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

OBLÍBENÝ RECEPT

Magazín